Objavljamo pismo podpore EFFAT-a, ki ga je sindikat GIT prejel za projetk Fair hotels Slovenija: 

Čestitamo SGIT in njegovim socialnim partnerjem za pobudo, da pričnejo s projektom Fair hotels, ki promovira Slovenske hotele v katerih so delavci spoštovani, imajo sklenjene veljavne podjetniške kolektivne pogodbe oz. kjer je prisoten konstruktiven socialni dialog med delavci in njihovimi delodajalci.

Pravično ravnanje z delavci in dobri delovni pogoji motivirajo zaposlene in so predpogoj za kvalitetne storitve v hotelski industriji. Ta iniciativa je dober zgled socialnim partnerjem v drugih državah in predstavlja pomemben prispevek v boju proti nepravični konkurenci v turističnem sektorju.

EFFAT popolnoma podpira projekt Fair Hotels in bo v bodoče vse svoje sestanke in bivanja načrtoval in izvajal izključno v hotelih, ki so na seznamu Fair hotels Slovenija in bodo objavljeni na spletni strani www.fairhotels.si.

Slovensko stran Fair Hotels bomo promovirali med našimi podružnicami in vsemi  ostalimi evropskimi sindikalnimi centralami.

EFFAT bo vzpodbujal sindikate v hotelih  in restavracijah tudi  v ostalih državah, da sprožijo podobno iniciativo ter tako promovirajo le hotele v katerih spoštujejo svoje zaposlene.

Še več, pozivali bomo vse neodvisne popotnike, turistične agencije, pravne osebe, organizacije, ipd. naj svoje nastanitve v Sloveniji poiščejo in rezervirajo preko Fair Hotels Slovenia.

Želimo vam veliko uspeha!

Harald Wiedenhofer

EFFAT General Secretary

Pokončen